NS bouwt om te blijven. Daarom is duurzaamheid in ontwikkeling uitgangspunt. Zowel in als rond het gebouw is er alles aan gedaan om een substantiële CO2-reductie te bereiken. Met innovatieve technieken, duurzame materialen en een slim ontwerp is De Hoge Dame een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. De ambitie is Breeam Excellent.

Voor De Hoge Dame wordt onder andere gebruik gemaakt van een ingenieus energiesysteem waarbij de warmte en koude wordt opgeslagen in diepere aardlagen. Deze warmte en koude wordt gebruikt om het gebouw te koelen of te verwarmen. De klimaatbeheersing in het gebouw kan hierdoor optimaal geregeld worden waarbij comfort én duurzaamheid prima geregeld zijn. Een duurzame materiaalkeuze voor het interieur tezamen met recycling stations, creëren een aangename en milieubewuste werkplek voor uw medewerkers.

NS is building for the long term. Sustainability is therefore vital. Considerable CO2 reductions have been achieved in De Hoge Dame through the use of innovative technology, sustainable materials and clever design. Optimum climate control is provided by an ingenious system which stores energy underground that is then used to heat or cool the building. The BREEAM Excellent standard is the goal.